Plastry marynowanej polędwicy wołowej z pesto z rucoli, sosem majonezowym worcestershire
Slices of marinated beef tenderloin with rocket salad pesto, worcestershire mayonnaise sauce
BRUSCHETTA CON POMODORI
32 zł
Grzanki z karmelizowanymi pomidorkami koktajlowymi w occie balsamicznym z czosnkiem, serkiem jogurtowym labneh, świeżą bazylią, oliwa extra virgin
Toasted bread with caramelized cherry tomatoes in balsamic vinegar with garlic, labneh yogurt cheese, fresh basil, extra virgin olive oil
CAMBERETTI STUFATI IN SUCO Dl VINO BIANCO
52 zł
Krewetki duszone w sosie winno - maślanym, ze świeżym tymiankiem, czosnkiem i pomidorkami koktajlowymi
Shrimps stewed in butter wine sauce with fresh thyme, garlic and cherry tomatoes
TARTARE Dl TROTA SALMONATA
48 zł
Tatar z marynowanej troci z czerwoną cebulą, ogórkiem, sokiem z limonki, guacamole, czarnym sezamem
Marinated trout tartare with red onion, cucumber, lime juice, guacamole, black sesame
PIATTO Dl SALUMI ITALIANI
68 zł
Talerz włoskich przystawek: salami Spianata, szynka parmeńska, Coppa, ser kozi pleśniowy, Gorgonzola Piccante, Grana Padano, karczochy, pomidory suszone, chutney z zielonych jabłek Granny Smith
A plate of Italian appetizers: Spianata salami, Parma ham, Coppa, blue goat cheese, Gorgonzola Piccante, Grana Padano, artichokes, sun-dried tomatoes, Granny Smith green apple chutney
ZUPA DNIA
26 zł
The soup of the day
Secondi
Dania główne / Main courses
FILETTO Dl ORATA
76 zł
Filet z dorady podany z makaronem tagliolini w sosie pomidorowym z oliwkami, kaparami i papryczką pepperoncino
Sea bream fillet, served with tagliolini pasta in tomato sauce with olives, capers and pepperoncino peppers
PETTO DI POLLO
68 zł
Grillowany filet z piersi kurczaka zagrodowego sous - vide, w sosie śmietanowym ze świeżego tymianku, karmelizowana blanszowana marchewka
Grilled sous - vide chicken breast fillet, with caramelized blanched carrots, in a cream sauce with fresh thyme and garlic
FILETTO DI MANZO
98 zł
Grillowana polędwica wołowa, sos gorgonzola, orzechy włoskie, sałatka ze szpinaku w oliwie cytrynowej