A plate of Italian appetizers: spicy Spianata salami, Parma ham, Coppa ham, blue goat’s cheese, Gorgonzola Piccante, Grana Padano, artichokes, sun-dried tomatoes, fig jam
Secondi
Dania główne / Main courses
PETTO DI POLLO
62 zł
Grillowany filet z piersi kurczaka zagrodowego sous - vide, w sosie śmietanowym ze świeżego tymianku, karmelizowana blanszowana marchewka
Grilled sous - vide chicken breast fillet, with caramelized blanched carrots, in a cream sauce with fresh thyme and garlic
SALMONE CON SPINACI
64 zł
Filet z łososia z duszonym szpinakiem, czosnkiem oraz sosem winno-maślanym
Salmon fillet with stewed spinach, garlic and wine-butter sauce
GUANCIA DI MANZO CON RISOTTO AL FORMAGGIO
68 zł
Długo pieczony policzek wołowy podany na serowym risotto, chipsem z jarmużu i oliwą z czarnej trufli
Long-roasted beef cheek served on cheese risotto, kale chips and black truffle olive oil
SALTIMBOCCA
76 zł
Kotleciki cielęce duszone w sosie szałwiowo-maślanym, podawane z gnocchi
Veal chops stewed in sage-butter sauce served with gnocchi
TONNO ALLA GRIGLIA
78 zł
Grillowane plastry tuńczyka podane na peperonacie z glonami wakame, sezamem i świeżymi ziołami
Grilled tuna slices served on peperonata with wakame algae, sesame and fresh herbs
FILETTO DI MANZO
98 zł
Grillowana sezonowana polędwica wołowa podana z dzikimi brokułami z śmietanowym sosie z serem Gorgonzola Piccante
Grilled beef tenderloin served with wild broccoli and cream sauce with Gorgonzola Piccante cheese
Pane e focaccie
Pieczywo / Bread
PANE
14 zł
Ciemna bagietka z czarnymi oliwkami podawana z masłem
Dark baguette with black olives served with butter