A plate of Italian appetizers: spicy Spianata salami, Parma ham, Coppa ham, blue goat’s cheese, Gorgonzola Piccante, Grana Padano, artichokes, sun-dried tomatoes, fig jam
ZUPA DNIA
28 zł
The soup of the day
Secondi
Dania główne / Main courses
FILETTO DI ORATA
78 zł
Filet z dorady pieczony z warzywami i masłem, podana z kaparami i sosem winno maślanym
Sea bream fillet baked with vegetables and butter, served with capers and wine-butter sauce
PETTO DI POLLO
68 zł
Grillowany filet z piersi kurczaka zagrodowego sous - vide, w sosie śmietanowym ze świeżego tymianku, karmelizowana blanszowana marchewka
Grilled sous - vide chicken breast fillet, with caramelized blanched carrots, in a cream sauce with fresh thyme and garlic
FILETTO DI MANZO
98 zł
Grillowana sezonowana polędwica wołowa podana z dzikimi brokułami z śmietanowym sosie z serem Gorgonzola Piccante
Grilled beef tenderloin served with wild broccoli and cream sauce with Gorgonzola Piccante cheese
TONNO ALLA GRIGLIA
78 zł
Grillowane plastry tuńczyka podane na peperonacie z glonami wakame, sezamem i świeżymi ziołami
Grilled tuna slices served on peperonata with wakame algae, sesame and fresh herbs
VITELLO CON SALSA AL PEPE NERO
96 zł
Wolno gotowana cielęcina podana z czarną soczewicą, mini porem w sosie z czarnym pieprzem
Slow-cooked veal served with black lentils, mini leeks in black pepper sauce
GUANCIA DI MANZO CON RISOTTO AL FORMAGGIO
68 zł
Długo pieczony policzek wołowy podany na serowym risotto, chipsem z jarmużu i oliwą z czarnej trufli
Long-roasted beef cheek served on cheese risotto, kale chips and black truffle olive oil
Pane e focaccie
Pieczywo / Bread
FOCACCIA AL ROSMARINO / AGLIO
28 zł
Podpłomyk z rozmarynem lub czosnkiem konfitowanym
Focaccia with rosemary or confit garlic
PANE
14 zł
Ciemna bagietka z czarnymi oliwkami podawana z masłem
Dark baguette with black olives served with butter